VŠĮ “PRAKTINIO ŠAUDYMO CENTRAS” džiaugiasi galėdami pristatyti savo naują laimėtą projektą taip pat gautą finansavimą iš Sporto rėmimo fondo.

Sporto rėmimo fondas padeda mums įgyvendinti naują veiklos sritį – šaudymą į lėkšteles, tai yra sporto šaka skirta visiems norintiems nuo 16 metų, mums suteikė proga Šiaulių miesto ir rajono gyventojus supažindinti su mažai žinomu sportu jį išbandyti, taip pat tai puikiai nuima stresą, padeda atsipalaiduoti, būvimas gryname ore taip pat prisideda prie geresnės savijautos.

Visi renginiai bus Jums nemokami juos finansuoja Sporto rėmimo fondas.

Mūsų tikslinė auditorija moterys ir jauni asmenys turintys baimių tokią sporto šaką išmėginti, taip pat asmenys turintys mažesnias galimybes dalyvauti tokio pobūdžio veikloje.

Šiuolaikinėje visuomenėje žmonių fizinis aktyvumas yra svarbus reiškinys padedantis užtikrinti gerą savijautą ir sveikatą tiek psichologiniu, edukaciniu bei sveikatos aspektais, tačiau modernėjančioje visuomenėje pastebima, kad žmonės tampa vis labiau pasybūs. Fizinės veiklos nebūvimas lemia įvairių ligų atsiradimą tokių kaip psichinės, širdies kraujagislių ligos, nutukimas it k.t.

Vietų skaičius ribotas.

Būtina išankstinė registracija III-VII 10:00- 17:00 tel. 869302007 arba el paštu info@saudyklos.lt (PRIIMAMI TIK ASMENYS BE PATIRTIES)

Proketas vyks taip:

Tris kartus per savaite vienas asmuo atlik nemažiau kaip 75 šūvius vienos treniruotės metu.

Planuojami mokymai 2022. 11.03 – 2022.12.23

Sporto rėmimo lėšomis finansuojama 33660,58 eur.

VŠĮ “Praktinio šaudymo centras” lėšomis finansuojama 3740,06 eur.

Šaudymo sportas akcentuojasi į susikaupimą , ištvermene ir greitį, taip pat ugdo gebėjimą stresinėse situacijose priimti sprendimus, ko pasekoje darbinėje veikloje ir asmeniniame gyvenime pagerėja savikontrolė, pasitikėjimas savimi ir streso valdymas. Moterys fiziškai pažeidžiamesnė grupė, todėl gebėjimas panaudoti ginklą ir pasitikėjimas savimi bet kokioje situacijoje prideda didesnį asmeninį pasitikėjimas ir vidinės ramybės jausmą. Be konkrečių asmeninio tobulinimo įgudžių šaulys gebės aiškiai suprasti sportinio šaudymo lygiavamzdžiais esmę, nusimatyti strategija ir taikliai pataikyti į taikinį. Vienos serijos lėkštučių šaudymas t.y. 25 lėkštutės gebės pataikyti į nemažiau kaip 50 % taikinių. Mokės tinkamai valyti ginklą jį ardyti ir prižiūrėti. Gebės jį užtaisyti savarankiškai, esant strigimui saugiai pašalinti šovinį, bei gebės pasiinkti šovinius pagal savo ginklą, supras pagrindinius ginklo veikimo principus.